Важно да знаете

ВАЖНО!!!

В ПЕРИОДА 26.06. - 05.07.2021, ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "D&P HOLIDAYS" няма да приема и обработва нови резервации!!!


Туроператорите в Русия поискаха да се възстановят полетите до туристически дестинаци, сред тях и България


Москва. Асоциацията на туроператорите в Русия – АТОР, изпрати писмо до вицепремиера Татяна Голикова с искане да предсрочно да бъде разгледан и възстановен въздушния трафик към туристическите дестинации в чужбина. В писмото най-големите туроператори посочват, че пълното спиране на трафика към Турция е значителен удар за тях. АТОР предлага да се възстановят въздушните връзки с популярните туристически дестинации в чужбина, сред тях и България.

Организацията е направила справка, която показва, че от Русия има полети до Люксембург, Малдиви и ОАЕ, където чистота на случаите с коронавирус е много по-голяма от държави, до които не се лети. България е сред държавите, където руските туристи обичат да почиват, и епидемичната обстановка в страната ни отговаря на критериите, които Оперативният щаб е поставил за безопасна санитарна обстановка за отваряне на границитете и възстановяне на полетите, се казва в позицията на АТОР

 

„Саграда Фамилия“ отвори врати след 7 месеца пауза заради коронавируса

Барселона. Световноизвестната катедрала „Саграда Фамилия“, която е една от най-посещаваните забележителности в испанския град Барселона, отвори врати за посетители след 7-месечна пауза заради коронавируса, съобщи RTVE. На този етап туристите ще могат да посетят катедралата само през почивните дни, а капацитет е ограничен до 70%.
Вчера много испанци и гости от чужбина имаха възможност лично да се насладят на шедьовъра на Гауди. Всеки, който желае да направи това, ще трябва да си закупи билет онлайн с точно определен час на влизане, тъй като касите ще останат затворени. От 7-ми юни Испания отваря пристанищата си за круизни кораби.

Интересът на румънците към почивките в България се е утроил след премахването на всички ограничения

Букурещ. От миналата седмица отпаднаха вече ограниченията за пътуване към България на румънските граждани. България е в зеления списък на Румъния, което означава, че ограничения няма да има и при завръщането на северните ни съседи в родината си.
С включването на България в зеления списък и особено след като българите обявиха, че вече няма да изискват никакви документи от румънците при преминаването на границата, с изключение на документите за самоличност, търсенето и интересът е утроен. Най-желаните курорти остават Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг. Хотелите продължават да предлагат специални оферти със значителни отстъпки. Румънците възприеха новината много добре. Очакваме вълна от резервации в близко бъдеще. Бих могъл да кажа, че тази година ваканциите са най-горещата тема за разговори. Забелязвам оживление, подобно на това след 1989 г., когато румънците получиха свободата да пътуват в чужбина“, според Себастиан Константинеску, генерален директор на Travel Planner.

Отстъпки до 50%
През този период, българските черноморски хотели предлагат много оферти с отстъпки от 30-40% или дори до 50% през юни. Хотелиерите в момента са в затруднение, заради липсата на туристи от Русия, Германия, Обединеното кралство или други западноевропейски страни и предлагат големи отстъпки за привличане на румънски туристи. Но това може да се промени с напредването на сезона.

 

Термалният комплекс в Букурещ отново отваря врати на 7 юни, СПА центърът е любима дестинация за много българи

 

 Букурещ. Животът постепенно се нормализира и отново можем да мечтаем и плануваме следващите ни пътувания. Комплексът „Терме Букурещ“, станал изключително популярен и сред българите в последните години, е готов да посреща посетители отново от понеделник – 7 юни. СПА центърът беше затворен заради разпространението на вируса, но в сайта вече могат да се правят онлайн резервации.

Управата на комплекса разпространи публично съобщение, че съгласно действащите здравни правила, достъпът в термите ще бъде позволен за хора с температура не по-висота от 37,3 градуса. За целта на входа на комплекса е инсталиран павилион за следене на здравословното състояние на клиентите. Освен това, капацитетът от 800 души ще бъде адаптиран спрямо действащите разпоредби, а гостите ще трябва да спазват правилата за дистанция.