Испания

Барселона
Транспорт:
Самолет
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване:
02.10.2021 г., 09.10.2021 г.
ПРОГРАМА
ИСПАНИЯ - Коста де Барселона – Маресме - Лято 2021

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА

Ден 1:
Полет София - Барселона с АК "Bulgaria Air". Трансфер по желание. Свободно време. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Ден 2-ден 7:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Багажът може да бъде оставен в стая до рецепция, предназначена за съхранението му. Свободно време до трансфера за летище Барселона. Полет Барселона - София на АК "Bulgaria Air".

ВАЖНО: Включените в пакетните цени трансфери от летище Барселона до Коста де Барселона - Маресме по редовни линии са планирани с трансфери на автобуси-шатъли на компанията FROM2. Отпътуването на автобусите от летище Барселона е по реда на запълняемост. Трансферът се извършва без съпровождащ екскурзовод и се осъществява от и до градската автобусна спирка (близка до хотела). В стойността на трансфера е вкл. багаж до 20 кг. на човек.
ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
• Самолетен билет София – Барселона - София с директен полет на авиокомпания "„Bulgaria Air” в икономична класа;
• Летищни такси (в размер на 110 евро към 30.12.2019);
• 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 10 кг и размери 55х40х23 см;
• 7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион;
• Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.


ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
• екскурзии по желание /закупуват се на място след пристигане/**;

• трансфер летище - хотел - летище (възможност за организиране на трансфер срещу доп. заплащане. Цената е в зависимост от броя пътуващи);
• доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 4 евро/8 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 12 евро / 24 лева за 8 дни;
туристическа такса в размер на 1 Eur на човек на ден /за хотел 4*/, 0.50 Eur на човек на ден /за хотел 3*/, 2.50 Eur на човек на ден /за хотел 5*/, която се заплаща директно към хотела от самите туристи. Деца до 16 г. не заплащат туристическа такса;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" със специални условия за COVID-19 - стойността на застраховката е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме и настоятелно препоръчваме сключване на такава в деня на резервиране на пътуване и при условие, че до началната дата има повече от 10 дни.

  • Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.


Разписание на полетите в местни времена:
събота: София /Терминал 2/ - Барселона 16:35 - 18:35
събота: Барселона - София /Терминал 2/ 19:25 - 23:10

Часовата разлика между България и Испания е -1 час.ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Bulgaria Air
седалище и адрес: София, бул.Брюксел-1, Летище София
номер на лиценз: BG 2407 – 12
тип самолет: Airbus A319    • ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА (тези допълнителни екскурзии са по желание и се закупуват на място след пристигане в Испания. Екскурзиите и цените им подлежат на препотвърждение):

• Екскурзия "Светът на Салвадор Дали" - 50 Euro на възрастен / 30 Euro на дете до 12 год.
• Екскурзия до Жирона и Музея на Салвадор Дали - 44 Euro на възрастен / 27 Euro на дете до 12 год.
• Екскурзия "Монументална Барселона" + Испанско село - 36 Euro на възрастен / 20 Euro на дете до 12 год.
• Екскурзия до Барселона /Фонтаните+Аквариума/ - 46 Euro на възрастен / 25 Euro на дете до 12 год.
• Манастира Монсерат + посещение на винарна /без обяд/ - 50 Euro на възрастен / 28 Euro на дете до 12 год.
• Манастира Монсерат + посещение на винарна /с включен обяд/ - 62 Euro на възрастен / 41 Euro на дете до 12 год.
• Шоу "Рицарски турнир" с вечеря - 56 Euro на възрастен / 29 Euro на дете до 12 год.
• атракционен парк "Порт Авентура" - 63 Euro на възрастен / 53 Euro на дете до 12 год.

Забележка: горният списък включва част от най - популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в транспортните разходи или в цени на входни такси и др.


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ ДО ИСПАНИЯ:

Считано от 1 юли 2021 г., българските граждани пътуват във всички държави от ЕС, вкл. Лихтенщайн, Швейцария, Исландия и Норвегия с единен цифров сертификат, който се издава от Националната здравно-информационна система. За повече информация https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/30308

Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани:

Считано от 16 август 2021 г. Кралство Испания отново въвежда изискване за представяне на тестове за COVID-19, сертификати за извършена ваксинация или документи за преболедуване на вируса за пристигащите от следните райони на България: Северен централен, Североизточен, Югозападен, Югоизточен и Южен Централен.

Съгласно актуализирания списък на държавите в риск на Министерството на здравеопазването на Кралство Испания от подобно изискване са изключени само пристигащите от Северозападна България.

При влизане в Испания българските граждани следва да представят един от следните документи:
• Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 /14 дни след поставянето на последната доза/. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини на производители, официално признати от ЕС;
• Документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразната верижна реакция (PCR), или бърз антигенен тест за доказване на COVID-19, проведен до 48 часа преди влизането в страната, считано от вписаната в документа дата на проведеното изследване;
• Документ, издаден от медицинско заведение, удостоверяващ преболедуването на COVID-19 – валиден от 11-тия ден след направен положителен PCR тест до 180-ия ден;
• Дигитален сертификат на ЕС за COVID-19, удостоверяващ едно от горепосочените изисквания.

Както и преди, продължава извършването на санитарен контрол на всички международни пътници, влизащи в страната на случаен принцип – контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние.

Остава в сила и попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: https://spth.gob.es/ , както и получаването на QR код след попълването му.

Децата на възраст под 12 години не е необходимо да представят диагностични тестове, за да влязат в Испания, но за тях също следва да се попълва гореспоменатият Формуляр за санитарен контрол.

Списъкът с рискови държави ще бъде преразгледан отново до 22 август 2021 г. , като по правило той се актуализира всяка седмица от испанска страна.

ВАЖНО: Във връзка с непрекъснато променящите се условия за пътуване, свързани с разпространението на COVID-19 и съществуващата по света пандемия, моля, преди отпътуване, да проверите за последна актуална информация на https://www.mfa.bg/bg/covid19map

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Условия за плащане:
1.1. При резервация се изисква и заплаща депозит в размер на 10% от цената на туристическия пакет;
1.2. Доплащане до 50 % от общата цена на туристическия пакет до 30 дни преди датата на отпътуване.
1.3. Доплащане до 100% по договора следва да се извърши до 17 дни преди датата на отпътуване.
1.4. Резервацията се прави само след заплащане на изискуемия депозит.
1.5. За резервации направени след срока описан в т. 1.2 и т. 1.3 се заплаща съответния депозит.

2.Необходими данни за всички пътуващи:
2.1. Три имена на латиница по международен паспорт/лична карта.
2.2. Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
2.3. Номер на паспорт/лична карта и дата на валидност.
2.4. Забележка, в случай че лицето не е български гражданин.

Пътническите листове се оптимизират в съгласие с новите изисквания за използването на Резервационни Данни за Пътниците (PNR) и Предварителна Пътническа Информация (API) за чартърните полети. В България тези промени се регулират от закона за ДАНС, обнародван в ДВ на 23.02.2016г – повече информация можете да намерите ТУК.

3. Анулационни условия и срокове:
3.1. Такса за прекратяване на договора. Последната е в размер на 25.00 евро на човек /48.90 лева/ и е дължима от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си по своя инициатива до 60 дни преди датата на отпътуване. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ анулира пътуването си и се презапише за нова дата, то той следва също да заплати към ТУРОПЕРАТОРА таксата от 25.00 евро на човек /48.90 лева/ и съответната неустойка съгласно анулационните срокове.
3.2. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си:
3.2.1. от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, но не по-малко от 10% от общата цена на туристическия пакет;
3.2.2. от 29 до 17 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
3.2.3. от 16 дни до 49 часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от общата цена на туристическия пакет;
3.2.3. от 48 и по-малко часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет.
3.3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си поради болест или други лични причини, свързани със самия него, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и в посочените размери, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.


  • Допълнителни екскурзии се заявяват на място, за деца до 3 г. са безплатни, от 4-12г. се ползва 25% отстъпка.


ЗАБЕЛЕЖКИ:
•Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 2. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване;
•Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели;
•Медицинската застраховка е сключена в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД - "РЕМЕД АСИСТАНС". При евентуално настъпване на застрахователно събитие по време на пътуването, ПОТРЕБИТЕЛЯT трябва веднага да се обърне към асистиращата компания "РЕМЕД АСИСТАНС", на дежурен телефонен номер, указан в полицата (+ 9 0242 310 28 37)! Уведомяването на асистиращата компания и съгласуване на извършените разходи е задължително по 'Общи условия' по застраховката. В противен случай, застрахователят има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.
•От 1 януари 2007 г. гражданите на Република България са граждани на Европейския съюз и в качеството си на такива са в правото си да пребивават на територията на друга държава-членка, в т.ч. на Испания, за срок до 90 дни без никакви условия или формалности, освен изискването да притежават валидна лична карта за самоличност или паспорт;
•Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната.

      • Моля, обърнете внимание, че редовните полети са с трансфер с автобус на фирма FROM2 до курортите COSTA BRAVA, COSTA DE BARCELONA MARESME.

Шатъла от летището в Барселона, Реус, Жирона до хотелите във всички курорти курсират в зависимост от запълняемостта от 09.00 до 22.30.
Туристите, които пристигат по-рано или по-късно от посоченото време, трябва да очакват шатъла в терминала за пристигане, те ще отпътуват с първия планиран трансфер.

СТОЙНОСТТА НА ТРАНСФЕРА ВКЛЮЧВА
1 багаж на човек (20 кг). Доплащане за 2-ро място за багаж (2-ри куфар, велосипед, детска количка и др.) - 18 евро (задължително се посочва при резервация).

ПРИ ПРИСТИГАНЕТО СИ трябва да отидете при представителя на ТЕЗ ТУР, ако не успеете да се срещнете с него, трябва да се обърнете към представителя на FROM2, в жълта униформа. В зависимост от заетостта на автобуса-шатъла, служителите на транспортната фирма FROM2 ще посочат времето за изчакване (максимум 2 часа), както и ще посочат мястото на тръгване на шатъла към крайбрежието. Трансфер без водач.

Ако гостите не могат да се срещнат с представител на TEZ TOUR или FROM2, тогава те трябва да отидат до офиса на FROM2, посочен на картата в залите за пристигане на терминали T1 и T2 (в края на бележката).

Ако гостите не могат да се срещнат с представител на FROM2 на летището в Жирона, тогава трябва да отидат до офиса на «ANUBIS», разположен в залата за пристигащи.

Качването на автобуса/шатъла ще се извършва по име и фамилия, посочени във ваучера на Tez Tour.

ТРАНСФЕР се извършва до / от автобусната спирка на града (най-близката до хотела).
Има някои хотели, които са разположени на определено разстояние от спирката на градския автобус (трябва да ходите пеша).

ВНИМАНИЕ! Туристите ще могат да получат информация за обратния трансфер от хотелите до летището в Барселона, Жирона, Реус от гида от приветстваща среща.

Автобус на компанията From2 взима туристите от посочените спирки.
Ако закъснеете за трансфера, няма да се приемат жалби. Съветваме ви да бъдете на спирката 5 минути по-рано от определеното време.

Гостите могат да се свържат с оперативните офиси, като се обадят на горещата линия +34 902 999 222
ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА